Linna Golfin Matilda Castrén kipuaa kohti maailman kärkeä – tähtäimenä Majorit ja Olympialaiset

Matilda Castrén säteilee iloa, innostusta ja itseluottamusta. Viimeiset puolitoistavuotta ovat olleet uran tähän asti konkreettisinta matkaa kohti aivan maailman terävintä kärkeä. Linna Golfia vuodesta 2017 saakka edustanut Castrén on pelannut Yhdysvalloissa ammattilaisena samasta kaudesta lähtien. Matilda pelasi itsensä suuren golfyleisön tietoisuuteen viimeistään syksyllä 2019 saavuttaessaan sensaatiomaisen paikan maailman kovimmalle golfkiertueelle, LPGA -tourille. Viime kausi oli ensimmäinen laatuaan maailmanparhaiden seurassa.

”Oli upeaa päästä pelaamaan kisoja LPGA -kiertueella, ja nähdä minkälaista meininki siellä on. Parasta oli huomata, että pystyn pärjäämään maailman korkeimmalla kiertueella. Omaa kehitystä oli muutamien pienten tekniikkamuutosten lisäksi mentaalipuolella, missä olen opetellut pelaamaan stressaamatta ja saaden omia vahvuuksia esille,” Matilda tiivisti ensimmäistä kauttaan.

Matilda Voitto

Ensimmäisellä LPGA -kaudella pelaamista ja aikataulua hämmensi vahvasti korona. Matildan debyytti tuli helmikuussa 2020 Australiassa, mutta sen jälkeen pelit laitettiin pandemian takia pitkälle tauolle aina heinäkuuhun saakka. Henkisesti pelaamattomuus ei ole ammattiurheilijalle helppoa, mutta antoi aikaa kovalle työlle oman fysiikan kehittämiseen. Tauon jälkeen Castrénin vire oli huipussaan ja loistavat peliesitykset toivat Linnalaiselle ensimmäisen Major -paikan sekä ensimmäisen ammattilaisvoiton Symetra Tour -kilpailusta. Hyvän menestyksen ansiosta itseluottamus ja tulevan kauden tähtäimet ovat korkealla. Tavoitteet eivät rajoitu tuloksellisuuteen vaan kauteen lähdetään omien ominaisuuksien kokonaisvaltainen kehittäminen edellä.

”Kauden tärkeimmät tulostavoitteet ovat ranking top-60 paikka, majoreissa menestyminen, sekä Olympialaiset ja niissä pärjääminen. Olisi huippua päästä taistelemaan voitoista, ja saada enemmän kokemusta kärkisijoista pelaamisesta. Joka osa-alueen kehittäminen on tällä hetkellä päätavoitteena, ja toisena tavoitteena olisi saada lisää vauhtia mailanpäähän, jotta saisi lisää mittaa lyönteihin. Tämä edesauttaisi etenkin Majoreissa pärjäämisessä, sillä siellä kentät ovat pidempiä kuin ns. normikisoissa”, Castrén kertoo ja viittaa fysiikan kehittämiseen pelin lisäksi.

Tulevan kauden yksi päätavoitteista on Japanissa ja Tokiossa. Urheilijan unelma, olympialaiset. Matildan loistavat otteet viime kaudella tienasivat ranking -pisteitä niin, että Linna Golfin edustaja on suomalaisista golfareista piikkipaikalla matkalla olympialaisiin ja odottaa ylpeydellä mahdollisuutta.

”Olympialaiset ovat ehdottomasti yksi kesän kohokohdista, ja olisi suuri kunnia olla siellä pelaamassa, edustamassa Suomea. Pienestä pitäen on tullut seurattua Olympialaisia, joten niissä kilpaileminen olisi ehdottomasti yksi urani kohokohdista. Toivottavasti kisat onnistuvat koronasta huolimatta”, Matilda toivoo.

Matildan kilpailut ja tavoitteiden saavuttamiseksi tehtävä työ vievät häntä ympäri maailmaa, mutta sydän on silti Suomessa. Kaipuu kotikentälle on kova, kun koronan rajoittamana ja muuttuneen kilpailukalenterin takia viimekesän visiitti Suomeen, jäi tekemättä.

”Kaipaan Linna Golfin tunnelmallista ilmapiiriä, ja täyden kympin palvelua! Linna Golfissa kaikki on aina tip top, ja asiakkaiden mielipiteet otetaan aina huomioon. Linna Golfissa treenaaminen on aina mielekästä, olosuhteet ovat huippuja, mukaan lukien ravintolapuoli. Lounaspöytä harvoin pettää”, hän kiitelee.

Suomeen golfkaudella päästessään Matilda nähdään tiiviisti Linnalla treenaamassa ja mukana Linnalaisten tapahtumissa. Tulevana kesänä tämä on myös toiveissa ja terveiset lähtevät niin Linnalaisille kuin kaikille nuorille golfarin aluillekin.

”Toivottavasti kesällä nähdään Linnassa! Kesä tuntuu ehkä nyt kaukaiselta, mutta kyllä se sieltä nopeasti taas tulee. Nuorille golfarin aluille sanon tsemppiä ja uskokaa itseenne, sillä taivas on rajana”, Madde hehkuttaa.

Linna Golfin väki toivottaa menestystä tulevaan kauteen ja seuraa ”suojattinsa” edesottamuksia ylpeydellä.
Matildan otteita voi seurata paitsi netistä, myös C-Moren televisioimista LPGA -tour lähetyksistä ja toivottavasti Olympialaisten lähetyksistä maksuttomilta kanavilta.

Tsemppiä kauteen!