Linnalaiset Maailmalla: ETP-ketju laajeni Dubaissa

Linnalaiset testasivat Emiratesin ja Dubai Creekin

European Tour Properties on laajentunut Dubaissa – Emirates Golf Club ja Dubai Creek Golf & Yacht Club mukaan huippukenttien verkostoon

Emirates Golf Club on 36 reiän kokonaisuus aivan Dubai Marinan vieressä. Emiratesin Majlis Course on Dubain ikonisin kenttä ja tullut tunnetuksi Dubai Desert Classicin näyttämönä isännöityään kilpailua jo 28 kertaa. Uudempi kentistä, Faldo Course, on Nick Faldon suunnittelema valaistu 18-reikäinen, jossa on mahdollisuus nauttia iltagolfista.

Abu Dhabi HSBC Golf

Dubai Creek Golf & Yacht Club on kuin keidas monine jokineen ja järvineen. 18-reikäinen kilpakenttä on isännöinyt myös Dubai Desert Classicia pariin otteeseen ja on paitsi miellyttävä myös haastava kokemus kaikille golfareille.

Kaikki 3 kenttäkokonaisuutta, Jumeirah Golf Estates sekä tuoreet lisäykset Emirates Golf Club ja Dubai Creek Golf & Yacht Club, toimivat nykyään saman “Dubai Golf – sateenvarjon” alla tehden laajempaa keskinäistä yhteistyötä.

Lisäysten myötä Dubaista löytyy 3:n huippukentän kokonaisuus, jota Linna Golfin täydellä pelioikeudella pelaavat voivat hyödyntää European Tour -kortin suomin etuuksin. Dubaissa vieraillessa Linna Golfilaiset saavat ensimmäisen kierroksen European Tour etuhintaan ja seuraavat kierrokset (muilta kentiltä) Member Guest Raten mukaan.

Kaksi Linna Golfin osakasta, Olavi ja Olli-Jussi Murros vierailivat Dubaissa viime viikolla. Kysyimme heiltä, miten matka meni ja kuinka etuudet näkyivät käytännön tasolla.

Mitä kenttiä pelasitte, ja mitä piditte kentistä? (yleisvaikutelma, layout/design, kenttien kunto/laatu)
– Pelasimme Dubai Creekin ja Emiratesin Majlis Coursen eli uudet kentät. Kenttien kunto oli aivan superluokkaa. Väylät kuin samettia ja greenit loistokunnossa. No ehkäpä siksikin, kun kenttähenkilökuntaa on “jokaista ruohonkortta” varten. Layoutiltaan Majlis oli mielestämme yllättävän helppo pelata. Ei siis ihme, että isot pojat pelaavat Dubai Desert Classicin todella paljon alle parin. Televisiossa jotkut väylät näyttävät paljon vaikeammilta. Kentistä kauneudeltaan Creek oli mielestämme paras ja lay-outiltaan haastavin.

Dubai on kuuluisa luxuksesta, miten tämä näkyy golfkentillä?
– Palvelutaso oli ensiluokkaista. Joka paikassa heti neuvottiin, joten kaikki sujui kuin rasvattu. Startterit olivat äärimmäisen ystävällisiä. Missään ei kysytty tasoitusten tms. perään. Kentillä luxus näkyi näyttävinä klubitaloina ja niiden eteen parkkeerattuina Ferrareina, avo-Bentleynä, Lamborghineina, mutta missään eivät nämä rikkaat kentällä tuoneet esille itseään. Sama peli kaikille!

Dubain kentistä Jumeirah, Dubai Creek ja Emirates kuuluvat Linna Golfin kanssa ET Properties – kenttäverkostoon. Oliko yhteistyöllä konkreettisia vaikutuksia?
– Kaikki varaukset olivat ajan tasalla, kuten Linna Golfista oli hoidettu. Vaikea sanoa, oliko muuta konkreettista merkitystä kuin se, että green feet olivat todella edullisia ja se, että on ylipäätään mahdollisuus pelata noin hienoja kenttiä.

Vapaat kommentit?
– Dubai on kivikylä erämaassa. Korkeita taloja, autoja, turisteja, upeita kauppakeskuksia himoshoppaajille, korkea hintataso. Golfkentät olivat vihreitä keitaita keskellä miljoonakaupunkia ja todella tuovat breikin kaikkeen hälinään. Lento kestää kuusi tuntia, joten vähintään viikko on hyvä viettää siellä. Menisimmekö uudestaan? Pelaamaan kyllä, muuten ei.

Tutustu Dubai Golfiin ja sen kohteisiin lisää

Lue lisää European Tour Properties kenttäverkostosta