LINNA GOLFIN EDUSTUSPELAAJAT

Matildan tähtäin Solheim Cupissa

Linna Golf on tehnyt jo kuusi vuotta yhteistyötä ammattilaispelaaja Matilda Castrenin kanssa. Yhteinen taival alkoi keväällä 2017, kun Florida State Universityssä yliopistogolfissa mainetta niittänyt Matilda kertoi tosissaan tähtäävänsä ammattilaiseksi ja tarvitsi varsinkin alussa kaiken mahdollisen taustatuen. Nyt vuosia myöhemmin Linna Golfin avun merkitys on menestyksen myötä pienentynyt, mutta symbolisesti yhteistyö on edelleen molemmin puolin tärkeää.

”Linna Golf on yksi ensimmäisistä tukijoistani, joten yhteistyö merkitsee minulle paljon. Vaikka ehdin harvoin Suomeen, edustan ylpeänä Linna Golfia, joka on mielestäni myös Suomen paras kenttä”.

LPGA Tour - ja LET-voittojen sekä Solheim Cupin menestyksen jälkeen Madde tähtää luonnollisesti edelleen lähemmäksi absoluuttista maailman kärkeä. Hän on tällä hetkellä naisten maailman listalla sijalla 98. Syksyllä pelataan Solheim Cup Espanjan Esteponassa Finca Cortesinin kentällä, joka kuuluu Linna Golfin kanssa samaan European Tour Destinations -ketjuun.

”Tämän kauden tavoitteena on pelata uran parasta golfia ja kehittyä koko ajan lisää. Menestyminen major-turnauksissa on tähtäimessä ja luonnollisesti myös pääsy Euroopan joukkueeseen Solheim Cupissa, mikä vaatii toteutuakseen pelin kehittymistä ja huippusuorituksia läpi kauden”, kertoo Matilda.

Linnalla Matilda nähdään varmuudella elokuussa yhteistyökumppanin tapahtumassa, mutta muuten vierailut kotimaahan ovat harvassa.

”Kalenteri LPGA Tourilla on matkustamisineen niin tiukka, että aikaa turnausten väleissä ei jää juuri muuhun kuin palautumiseen, mutta yritän aina mahdollisuuksien mukaan myös kotimaassa pyörähtää”.


Alex Hietala kovalla asenteella kohti isompia kiertueita

”Uskon voitontahdon olevan avain menestykseen, olen hyvä kilpailija ja tykkään kovista haasteista. Focus pitää olla parhaassa mahdollisessa suorituksessa ja uskossa pärjäämiseen, muuten ei voittoja tule”, kertoo Linna Golfin edustuspelaaja Alex periaatteistaan.

Ammattilaiseksi hän siirtyi kaudelle 2020, jolloin turnaukset jäivät valitettavasti vähiin korona-pandemian vuoksi. Useita turnausvoittoja sisältäneen amatööriuran jatkaminen ammattilaisena ei ole siis sujunut aivan kivuttomasti

”Tulevana kautena pelaan kansainvälisillä kiertueilla niin Pro Golf Tourilla kuin Challenge Tourilla. Tavoitteeni on edetä kohti DP World Touria yksi askel kerrallaan ja nyt olisi tärkeä saada kansainvälinen ammattilaisvoitto”, kertoo Alex.

Kovemmille kiertueille nouseminen edellyttää kovan työnteon lisäksi omistautumista, intohimoa sekä tietysti myös ripauksen onnea.

”Kausi on pitkä ja rinnalla on tärkeää olla Linna Golfin kaltainen kumppani. Linna Golf edustaa minulle laatua ja luottamusta. Samoja asioita, joista koitan olla tinkimättä omassa tekemisessä. Linna tarjoaa parasta kotimaan nurmilla ja edustaa Suomea myös kansainvälisesti. Kotimaassa ollessa Linnalla on loistavat mahdollisuudet treenata ja valmistautua tuleviin kisoihin. On upea olla osana Linna Golfin yhteisöä ja edustaa suomen kärki-
kenttää”, kuvaa Alex yhteistyötään Linna Golfin kanssa.