OSTAJAN OPAS

Etelä-Suomessa, 1,5 tunnin ajomatkan säteellä Hämeenlinnasta tai Helsingistä on pyöreästi 100 golfkenttää. Miten valita oma pelioikeus ja millä kriteereillä asiaa tulisi lähestyä?

Pelioikeuden valintaa lähdetään perinteisesti miettimään kahden muuttujan, hinnan ja sijainnin kautta. Toisin sanoen tavoitteena on löytää halpa ja lähellä sijaitseva kenttä. Nämä ovat hyviä valinnan kriteereitä, jotka tulevat pysymään tärkeinä monille pelaajille. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin tuoneet mukanaan uusia merkittäviä muuttujia golfin kysynnän dramaattisen kasvun myötä.

Pelioikeuden hinta ja kotikentän sijainti ovat lopulta suhteellisia käsitteitä, kun mukaan lisätään myös muuta. Hieman pidempi matka kentälle tai aavistuksen kalliimpi kierroshinta saattavat olla nopeasti perusteltuja, jos rakkaasta lajista saa nauttia laadukkaasti ja omaehtoisesti huolehtimatta liikaa.


Mitä pelioikeuden valinnassa tulisi ottaa huomioon?

PELIAIKOJEN SAATAVUUS

Golfin suosion kasvu on jatkunut jo toista vuotta peräkkäin ja pelaajien kirjo laajenee. Monet golfkentät ovat olleet kysynnän kanssa suorastaan pulassa, kun suuri osa pelaajista on pelannut enemmän kuin aikaisemmin ja olisi pelannut enemmänkin – mikäli sopivia peliaikoja olisi riittänyt. Näin ollen hyvien peliaikojen saatavuus valitsemallasi kotikentällä nousee mittaamattoman suureen arvoon.

Vaikka asuisit kentän naapurissa ja saisit pelioikeuden edullisesti, ei siitä välttämättä ole iloa, jos taistelet yli 1000 muun kanssa päivittäin rajallisesta noin 200–300 peliajasta, joita yhdelle 18 reiän kentälle mahtuu. Vaikka saisitkin varattua kohtuullisia peliaikoja, voi varaaminen olla niin kohtuuttoman työmäärän takana ja vaatia kellon kanssa vapautuvien aikojen kyttäämistä, että tilanne on jopa stressaava.

Mieti etukäteen, mitkä ovat sinulle mieluisimmat peliajat ja selvitä ennalta onko kentällä silloin tilaa juuri Sinulle. Onko yhtä 18 reiän kenttää kohden 300 vai yli 1000 pelaajaa, sillä todellakin on väliä.


VARAUSEHDOT

Tämä kriteeri on suoraan liitännäinen peliaikojen saatavuuteen. Olet sitten tarkkaan suunnitteleva aikatauluttaja, joka varaa peliajat mieluummin pari viikkoa etukäteen, hetkessä elävä fiilistelijä, joka lähtee kentälle ex tempore tai jotain siltä väliltä – varausehdot ovat peliaikojen saatavuuden osalta kaikki kaikessa, jotta voit harrastaa rakasta lajia omilla ehdoillasi.

Mikäli varausehtosi eivät ole ”parhaassa kategoriassa”, saattaa suunnittelu olla mahdotonta, kun oman varausikkunan auetessa toivomasi peliajat on jo viety. Jos pelioikeutettuja ja kysyntää ylipäätään on enemmän kuin peliaikoja saatavilla, et valitettavasti mahdu kentälle myöskään äkkilähdöillä, koska peliaikoja ei yksinkertaisesti ole. Valitessasi pelioikeutta, ole tarkkana millaiset varausehdot saat.

Kuinka paljon etukäteen pääset varaamaan ja onko omalle pelikategoriallesi kenties pyhitetty äkkilähtöjä? Vai onko tilanne jopa niin ihanteellinen, että aikoja on hyvin saatavilla eikä useimmiten tarvitse stressata, vaikka varaus olisi jäänyt viime hetkeen…LISÄPALVELUT & EDUT

Kentät kilpailevat etuuksilla, mutta onko niillä merkitystä juuri sinulle? Kiinnitä huomiota pelioikeuden mukanaan tuomiin lisäpalveluihin ja etuuksiin, sillä ne voivat olla todella arvokkaita.

Koko kesän veloitukseton range-harjoittelu saattaa säästää sinulta satasia ja motivoida harjoittelemaan. Ohjatut treenit tuovat lisää mielekkyyttä ja tukea oman pelin kehittämiseen ja parhaimmillaan kuuluvat valmiiksi pakettiin. Kausipelaajille suunnattu avointen tai klubin omien tapahtumien tarjonta vaihtelee merkittävästi kenttäkohtaisesti. Jos pidät tapahtumista, joko kilpailumielessä tai sosiaalisuuden takia, voi olla mielekästä tarkistaa jo pelipaikkaa valitessa mitä tuleman pitää ja järjestetäänkö toimintaa aktiivisesti kaiken ikäisille.

Linna Golfin täyspelioikeudella parhaat varausehdot ja edut >>


LAATU

Golf ei ole vain liikuntaa tai sosiaalista ajanvietettä vaan elämyksellistä laatuaikaa. Golfia ei koeta vain jaloilla, käsillä ja lihaksilla vaan kaikilla aisteilla. Esteettisyys, kauniisti kumpuilevat väylät ja haastaviksi muotoillut griinit hivelevät silmää jo kauempaakin. Jo pelkkä matka kentälle voi olla yksi suurimpia iloja, kun tietää mitä perillä odottaa ja yhtään huonoa lyöntiä ei ole vielä lyöty.

Pienet asiat, kuten selkeälinjaiset leikkuut roughin, semi-roughin ja väylän välillä miellyttävät silmää ja huokuvat laatua. Ennen kaikkea greenin ympäristön huoliteltu toteutus ja itse viheriön hoitotaso ovat paitsi pelikokemuksen, myös estetiikan kannalta merkittävässä osassa laatuvaikutelmaa. Harjoitusalueilla ja klubin ympäristössä huoliteltu vaikutelma korostuu ja kertaantuu, koska samassa paikassa vietetty aika on pidempi ja silmä ehtii kiinnittää huomioita yhä pienempiin yksityiskohtiin.

Harva tulee golfkentälle ihastelemaan klubin ja harjoitusalueiden ympäristöjen upeasti hoidettuja istutuksia, ellei ole puutarhuri. Et ehkä edes varsinaisesti kiinnitä niihin huomiota, mutta mikäli ne olivat harmonisesti paikallaan, mieleesi painuu kokemus huolitellusta kauneudesta. Saatat hymyillä ajatukselle vielä matkalla kotiin, koska golf on elämyksiä kaikilla aisteilla.KOKONAISPALVELU

​​​​​​​Vertailtaessa eroja pienen tai suuren klubin välillä, palvelun henkilökohtaisuudessa on väkisin eroa. Jos olet yksi monesta tuhannesta, on lähtökohta eri kuin olla yksi muutamasta sadasta. Harva golfari voi sanoa käsi sydämellä, ettei arvosta lainkaan henkilökohtaista palvelua. Kyse on ennemmin siitä kuinka paljon painoarvoa tälle antaa.

On keskimäärin mukavampaa kohdata klubilla leveitä hymyjä ja huomata, että klubilla olosi tehdään kotoisaksi huomioivasti ja iloisesti. Et ole kuka tahansa geneerisen vastaanoton saava pelaaja, vaan juuri sinä, kanta-asiakas, ja yksi yhteisön kivijaloista. Kausipelaajana arvostat todennäköisesti kokonaisvaltaista palvelutarjontaa, koska vierailet klubilla usein.

Näin ollen klubin palveluvalikoima, ravintola ja sauna tai spa-mahdollisuuksineen ei ole suinkaan yhden tekevä osa kokonaisuutta vaan suuri osa elämystä. Varsinkin jos peli ei kulje, voivat klubilla odottava ruoka, juoma tai sauna pitää fiiliksen korkealla huonompanakin pelipäivänä. Kun nautit, pelaat paremmin – ainakin paremmalla fiiliksellä.

​​​​​​​

Linna Golf on erittäin korkeaan laatuun ja henkilökohtaiseen palveluun panostava noin 350 pelaajan yhteisö. Linna Golfin täyspelioikeus ja kausikorttivaihtoehdot ovat laadukasta ja kiireetöntä vapaa-aikaa sekä kokonaispalvelua arvostaville golfareille suunnattuja tuotteita taitotasoon katsomatta. Haluamme turvata pelimahdollisuudet sitoutuneille pelaajillemme ja siksi kausipelaamisen tuotteita on saatavilla hyvin rajoitetusti.

Pelioikeus ja kausikortti vaihtoehdot verkkokaupassa >>

Kysymykset ja lisätiedot:
Lauri Lyly
+358 44 555 0480
lauri.lyly@linnagolf.fi