LINNA GOLFIN MAAKAUPAT

Linna Golf Oy allekirjoitti hämeenlinnan kaupungin kanssa kiinteistökaupan 92 hehtaarin golfkenttäalueen maapohjasta 1.9.2022

Alueesta yli 50 ha on golfkentän hoidettuja ruohoalueita. Golfkentän keskelle sijoittuva runsas yhdeksän hehtaarin alue tullaan myöhemmin kaavoittamaan asumiseen yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

“Tavoitteenamme on kasvattaa koko Vanajanlinnan alueen elinvoimaa ja rakentaa ainutlaatuinen uusi asuinympäristö keskelle Suomen parasta golfkenttää. Alue houkuttelee ihmisiä muilta alueilta muuttamaan Hämeenlinnaan. Alueelle tulee täysin uudenlaista ja houkuttelevaa tonttitarjontaa.” kertoo Linna Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Mäntyharju.

Kaavoitettava alue sijaitsee väylien 4-8 ympäröimällä alueella, joka avautuu pääosin lounaaseen ja länteen.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen on tyytyväinen, että yhteinen ratkaisu maakauppoihin löytyi, vaikka siihen menikin aikaa. ”Toivottavasti kaavoitus ja alueen kehittäminen etenevät nyt vauhdilla. Maakauppa oli molempien osapuolten kannalta hyvä: kaupunki tarvitsee rahaa ja se sai maasta käyvän hinnan. Linna Golfin tulevaisuuden kannalta puolestaan on hyvä, että maa-alue on omassa omistuksessa.”

Maailmalla golfkentät ja asuintalot sulassa sovussa

Linna Golf kuuluu arvostettuun European Tour Destinations -ketjuun, joka koostuu ympäri maailmaa sijaitsevista korkeatasoisista golfkeskuksista. Näistä yli 30 keskuksesta suuri osa on resort-tyyppisiä eli alueella sijaitsee myös asuintaloja sekä pysyvään että loma-asumiseen. Talot ja hotellit on sijoitettu golfkentän väyliin todella tyylikkäästi ja harvoin syntyy vaaratilanteita.

”Kiinteistökehitys on monilla maailman kentillä niin ratkaisevassa osassa koko alueen rahoitusta, että jo kenttää rakennettaessa otetaan kentän ja talojen yhteistoiminta huomioon. Näin on tehty aikoinaan Linna Golfinkin alueella”, vahvistaa toimitusjohtaja Esa Honkalehto. ”Linnalla kaavoitettavaa aluetta ympäröi yhteensä viisi golfväylää, jotka kaikki sijaitsevat lyöntisuuntaan nähden vasemmalla puolella. Tämä on rakennusten turvallisuuden kannalta hyvä asia, sillä useimpien harrastepelaajien huonot lyönnit kaartavat oikealle.”, kuvailee Honkalehto.

Lue lisää maakaupoista Linnan Sanomien sivulta 3.