HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA YMMÄRTÄÄ GOLFIN SYVIMMÄN OLEMUKSEN

Linna Golf Oy:n hallituksen tuore puheenjohtaja Antti Ahava on paljasjalkainen hämeenlinnalainen huippugolfamatööri. Golfia hän on pelannut 22 vuotta ja nuorempana pari vuotta jopa ammattilaisena. Nyt amatöörinä tasoitus on +4!
Viime kaudella hän voitti SM-hopeaa Mid Tourilla (yli 25-vuotiaat) ja valittiin ensi kesän toiseksi Suomen edustajaksi Midien EM-kilpailuun. Hän tuntee siis täysin golfin perimmäiset lähtökohdat.​​​​​​​

Antilla on menossa kuudes kausi Linna Golfin hallituksen jäsenenä ja ensimmäinen kausi puheenjohtajana. Hallituksessa ovat lisäksi Hannu Mäntyharju, Marko Majamäki, Vesa Kainulainen ja Antti Riihimäki.

Antin mukaan klubilla on mm. hyvä lounasravintola ja hän toivoisi, että hämeenlinnalaiset tulisivat kokemaan tämän historiallisesti merkittävän ympäristön ja aistimaan sen tunnelmaa. Klubilta löytyy hieno terassi ja hyvät kohtuuhintaiset annokset.


Mikä on golfin idea?

”Golf on mahtava laji ikään katsomatta. Se on vapaa-ajan hauskanpitoa ja sosiaalisia kanssakäymisiä erilaisten ihmisten kanssa. Golf on itsensä haastamista, joko rennosti tai joskus vähän tosissaan. Laji on myös loistavaa arkiliikuntaa. Pelaan n. 50 kierrosta kesässä, jos aikaa olisi niin tekisin sitä päivittäin.”
​​​​​​​

Mitä mieltä olet Linna Golfin kentästä?

”Kenttä on mielestäni pelattavuudeltaan Suomen paras. Sen haastetaso muuttuu lipun paikkoja ja tiiboxia vaihtamalla. Tarvitaan erilaisia lähestymisiä ja erisuuntaisia kierteitä. Kenttä on vaikea mutta reilu. Tuntuu kuin pelaisi ulkomailla, sillä fasiliteetit ovat huipputasoa. Hienoa on myös se, että kentälle saa usein hyvin peliaikoja.”

Mikä on panoksesi hallitustyöskentelyyn?

”Hallituksessa lajin ymmärrys ja kilpagolfin tuomat erityisvaatimukset kentälle ja harjoitusalueille ovat vahvuuksiani. Haluaisin olla kaikille pelaajille helposti lähestyttävä puheenjohtaja ja pyrin olemaan usein paikalla.”

”Vastuullisuus (vastuu ympäristöstä, yhtiön taloudesta ja henkilökunnasta) sekä hyvä hallinto ja läpinäkyvyys täytyy olla keskiössä, etenkin kaikissa yhtiöissä, joissa on laaja omistus.” Hallitukselle onkin laadittu pelisäännöt ja sen tehtävät on päivitetty. Vuosikello on käytössä ja jatkuvuutta on korostettu. ”Vastuullisuus on toiminnan perusedellytys ja se tuo mukanaan myös taloudellista hyötyä.”

”Monet hallituksen aiemmin asettamat tavoitteet ovat jo toteutunut sen kuuden vuoden aikana, kun olen ollut mukana hallitustyössä. Talous ja tase ovat paljon paremmassa kunnossa ja yhtiö on maksanut vanhat velkansa vuoden 2025 aikana. Myös aiemmin asetettujen tavoitteiden mukaan meillä on nyt noin sata uutta aktiivipelaajaa, joista monet nuoria aikuisia. Myös maakauppa ja kaavoitus ovat edenneet Hannu Mäntyharjun aktiivisen työn kautta.”

Toiveet tulevasta?

​​​​​​​Antilla on ollut pelioikeus kaikille Hämeenlinnan kentille ja hän toivookin entistä laajempaa yhteistyötä Hämeenlinnan kaikkien kenttien kesken.

Toiseksi hän toivottaa kaikki kanta-hämäläiset, muutkin kuin golffarit, tervetulleiksi rohkeasti tutustumaan ja nauttimaan klubin tarjonnasta sekä historiallisesta ympäristössä. Samalla he voisivat tutustua hienoon lajiin.