LINNA GOLFIN UUSI KENTTÄMESTARI

Linna Golfin uusi kenttämestari Risto Tidenberg on aloittanut työnsä

Pieksämäeltä kotoisin olevan Riston juuret kentänhoidosta ulottuvat aina vuoteen 1991, jolloin hän viimeisteli golfkentänhoitoon erikoistuneet opintonsa Mäntsälän Puutarhaoppilaitoksessa. Työtaival golfin parissa alkoi samana vuonna Riston siirtyessä Hyvigolfin hommiin. Myöhemmin kokemusta löytyy myös Kerigolfista, Tawast Golfista ja Hattula Golfista. Viimeisimpänä Risto on luotsannut Karelia Golfin kenttää 2,5 kauden ajan. Tänä aikana pohjoiskarjalainen kenttä on päässyt uuteen loistoonsa ja myös työilmapiiri rakentui avoimeksi ja tukevaksi.

Kareliassa työskennellessä Risto osallistui myös Business Finlandin tukemaan biohiiliohjelmaan, jossa tutkittiin viheriön ilmastusreikiin injektoidun biohiilen vaikututusta ruohon kasvuolosuhteisiin. Biohiilen todettiin olevan hyödyksi pitämään viheriöt pidempään pelikelpoisina pienemmällä kastelu- ja lannoitetarpeella. Tulevaisuudessa myös Linna Golf on kiinnostunut kokeilemaan biohiilen vaikutuksia yhtenä kentänhoidon toimenpiteenä.

Linna Golfiin Tidenberg päätti hakea poikansa Joonan kehotuksesta. Risto valikoitui työhön yhteensä reilun kymmenen hyvän hakijan joukosta, ja nykyään kentällä työskenteleekin tämä ammattitaitoinen isä-poika-kaksikko. Vapaa-aikaa kenttämestarilta löytyy harvakseltaan, mutta golfin lisäksi Riston voi löytää kulttuurin ja kirjallisuuden sekä padelin, pyöräilyn ja hiihdon parista. Ristoa saa ehdottomasti käydä nykäisemässä hihasta ja jututtaa kentänhoitoon liittyen.

”Ajattelen, että golfkentänhoito on kenttämestarille noin tuhannen palan palapeli. Yhden päivän voi suhteuttaa yhtenä palasena. Kolmen vuoden päästä uskon tuntevani kentän metkut läpikotaisin. Lisäksi kentänhoidossa eletään jatkuvasti olosuhteista toiseen ja koko ajan täytyy ennakoida.” Risto summaa. ”Tällä hetkellä tavoitteena on kuunnella pelaajien toiveita kenttäalueen kehityksestä. Toki kenttä alkaa olla jo sen ikäinen, että perustoimia kuten holkitusta täytyy alkaa suorittaa hieman eri tavalla kuin aiemmin. Rakenteet vaativat erilaista huolenpitoa kuin kentän ensimmäisinä vuosina. Heti huomisesta alkaen otetaan käyttöön kasvunsääteet, joilla on tarkoitus rajoittaa ruohon pituuskasvua.” kenttämestari jatkaa.

Linna Golfin alusta saakka toiminut kenttämestari Markku Leskinen vaihtaa ansaitusti vapaalle ja siirtyy viettämään eläkepäiviä vuoden lopusta. Linna Golf haluaa kiittää lämpimästi Markkua ansioituneesta elämäntyöstä kentänhoidon parissa. Markkuun on vielä mahdollista törmätä kentällä hänen työskennellessään saman aikaisesti uuden kentän johdon kanssa kauden loppuun saakka. Markun saappaat ovat suuret täytettäviksi, mutta uskomme uuden kenttämestarin ottavan paikan haltuun omalla tyylillään.